Mirka Suutari KRIKn toiminnanjohtajaksi

KRIK Finland otti mielenkiintoisen askeleen eteenpäin, kun palkkasimme meille syyskuun alusta uuden toiminnanjohtajan, Mirka Suutarin. Mirka on toiminut KRIKissä vapaaehtoisen roolissa jo useamman vuoden ja ollut mm. järjestämässä leirejä ja kokoamassa yhteen muita vastuunkantajia. Idearikkaana, järjestelmällisenä ja aikaansaavana krikläisenä Mirka oli luonteva valinta toiminnanjohtajan tehtävään.

Mirkalla on vahva pohja lähteä vetämään KRIKin toimintaa. Nuori nainen opiskelee tällä hetkellä tradenomiksi erikoistumisalueenaan Sports Business. Aiemmin hän on suorittanut liikuntaneuvojan tutkinnon ja kerryttänyt menestyksekkäästi työkokemusta valmentajana ja ohjaajana niin seurakunnan kuin urheiluseurojenkin parissa. Liikunnan ilon lisäksi Mirkalta löytyy ymmärrystä huippu-urheilusta, sillä hän on ollut 8 vuotta mukana Suomen hiihtomaajoukkueessa parhaina meriitteinään kaksi MM- ja EM-mitalia. Toiminnanjohtajana Mirka aloitti syyskuun alusta 20 % työsuhteessa, mikä mahdollistaa panostamisen KRIKin toimintaan opintojen ohella.

Kyselimme Mirkalta muutamia ajatuksia uuden työn alkaessa.

Mikä kristillisessä urheilutyössä innostaa?
Kristillisessä urheilutyössä innostaa sen tarjoamat valtavat mahdollisuudet. Olen nähnyt urheilun voiman herättää tunteita ja koota ihmisiä yhteen. On hienoa päästä valjastamaan nämä voimat evankeliumin työhön. Ennen kaikkea olen innoissani ajatuksesta avata urheilun kautta ikkuna siihen, mitä tarkoittavat kristittynä eläminen ja uskovien yhteys.

Oman urheilu-uran alkupuolella pohdin paljon oikeutusta keskittyä omaan urheiluun Melko pian urheilun kautta alkoi avautua mahdollisuuksia kertoa omasta uskosta, vetää urheilua kristillisillä leireillä. Nyt KRIKin kautta pääsen käyttämään monipuolisesti kaikkea osaamistani.

Mitä haluan tuoda KRIKiin?
Toivon voivani tuoda KRIKiin lisää suunnitelmallisuutta ja yhdessä tekemistä. Olen vakuuttunut, että yhteinen päämäärä, riittävä tiedonkulku sekä aito kohtaaminen ovat asioita, joiden varaan yhteisöjä kannattaa rakentaa. Käytännössä tuon mukanani paljon kysymyksiä, raportointia ja kokonaisuuksien pohdintaa.

Paras kokemus KRIKstä?
Itselle merkittävintä KRIKssä on ollut se käsittämätön yhteys, joka vallitsee leireillä ja tapaamisissa. Suurinta osaa KRIK -ihmisistä en ole tuntenut kauaa tai tavannut usein, mutta monien kanssa olen viettänyt rentoja hetkiä urheillen ja käynyt merkittäviä keskusteluita.

Mikään seura ei pyöri vain yhden ihmisen varassa. Mirkan mukaantulo varmasti madaltaa kaikkien kynnystä tulla mukaan toteuttamaan toimintaa ja Mirka kokee jo tässä vaiheessa saaneensa positiivisen vastaanoton krikläisiltä.

Palkkaukseen tarvitsemme myös taloudellista tukea. Mirka tekee töitä KRIKin ja evankeliumin eteen isolla sydämellä – jos haluat olla tukemassa työtä omalla panoksellasi, voit lahjoittaa rahaa KRIKin varainkeruutilille, jonka tiedot ovat alla. KRIK sai rahankeräysluvan kesällä 2022- Tarkemmat tiedot rahankeräysluvasta löytyy täältä.

Saaja: KRIK Finland ry

Tilinumero: FI67 5612 1120 7604 80

Siunausta ja iloa Mirkalle uuteen työhön ja aurinkoista syksyä kaikille KRIKläisille!

– Anna Kotkajuuri, Mirkan esimies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *