Vuoropuhelua

Julkaistu: 12 syyskuun, 2020
Kirjoittaja: Jenni Sisto

Viime kuukausina olen keskustellut useamman kerran itselleni vieraiden ihmisten kanssa puhelimessa. Tai no, keskustellut ja keskustellut…. Puhelimeen vastattuani toinen osapuoli on aloittanut yksinpuhelun, jonka aikana häntä ei juuri vaikuta kiinnostavan, pidänkö puhelinta korvallani vai laitanko pöydän kulmalle odottamaan. Lopuksi totean, etten tilaa mitään, ja puhelu päättyy.

Vuorovaikutuksesta ja kuulluksi tulemisen tärkeydestä nämä puhelut muistuttavat kuitenkin kerta toisensa jälkeen. Miten tärkeää onkaan tulla kuulluksi!

”Ei into auta, jos tietoa puuttuu, hätikkö eksyy ja kompastuu” (Snl. 19:2). Voisiko kuuntelemisen tärkeyden oivaltaminen auttaa myös Kristuksen todistajan tehtävässä?

Joku on joskus jossakin harmitellut, ettei hän ole hyvä puhuja. Harvemmin kuulen kenenkään todistuspuheessaan harmittelevan, ettei hän ole hyvä kuuntelija.

Mutta ei kai siitä kuuntelemisesta nyt varsinaista haittaakaan joskus olisi.

”Ja oliko Markku puhelimessa? Iloisella asialla sinulle Markku tässä lähdin soittelemaan, maailman iloisimmalla oikeastaan! Jos vain sinulla Markku on hetki aikaa niin ihan sellaista asiaa tässä lähdin kyselemään, että kuinkas Markku on sinun sielusi laita? Miten on Markku, onko Vanhurskaan Karitsan veri saanut poistaa synnin saastan sielustasi Markku? Minulla on juuri sinulle, Markku, juuri tänään oikein hyviä uutisia Markku: Jeesus Kristus, Jumalan Poika on Golgatan keskimmäisellä ristillä maksanut koko maailman syntivelan ja sinunkin syntisi Markku ihan pohjia myöden. Tämän meidän puhelinkampanjamme kautta Markku tämä evankeliumin valo on nyt tänään, tässä hetkessä saavuttanut nyt myös sinun elämänpiirisi Markku ja sen vuoksi ihan kysynkin nyt tässä hetkessä Markku että haluatko sinä Markku vastaanottaa Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaisena Vapahtajanasi? Markku? Markku? Markkuuuu….. No mihin se nyt hävisi….”

Herra, minä en halua olla Kristuksen todistajana tuoteominaisuusautomaatti, joka kertoo nopeasti yksinkertaiset ratkaisut monimutkaisiin ongelmiin. Kasvata minulle kuulevat korvat ja viisas sydän ja rohkaise tarttumaan tilaisuuteen, kun oikea aika on käsillä.