Urheilulinjan 2017-2018 katsaus

Julkaistu: 9 huhtikuun, 2018

Ensimmäinen Urheilulinja on siirtynyt jo loppusuoralle. Lukuvuosi on ollut liikunnallinen, monipuolinen ja rikastuttava. Tavoitteena Urheilulinjalla on kehittää Suomessa ja lähetyskentillä tehtävää kristillistä urheilutyötä. Vuoden aikana ollaan perehdytty siihen mitä ja minkälaista kristillinen urheilutyö on. Opiskelijoita ollaan varustettu ja koulutettu tähän työhön perehdyttämällä heitä valmentamisen ja johtamisen maailmaan sekä käymällä tarkemmin läpi etenkin Suomessa suosittuja lajeja, kuten jalkapallo, salibandy, koripallo ja lentopallo.

Kaikista tärkein asia on kuitenkin oma ja muiden hengellinen kehittäminen. Vuoteen on mahtunut runsaasti Raamattuopetusta luentojen ja erilaisten piirien kautta. Yhteinen liikunta ja urheilu aloitetaan aina myös yhteisellä rukouksella ja välillä myös hartaudella. Urheilulinja ei siis ole pelkkää liikunta ja urheilumaailmaan tutustumista, vaan ennen kaikkea syventymistä omassa suhteessaan Jumalaan. Alkusyksystä opiskelijoille heitettiinkin haaste, joka on kuunnella Jumalaa. Kehotuksena oli kuunnella Jumalaa liikunnan, Raamatun, rukouksen ja muiden ihmisten kautta.

Urheilulinjalle on tänä vuonna osallistunut kaikkiaan 18 opiskelijaa. Ennen Urheilulinjan alkamista syksyllä 2017, asetettiin jo vuosi etukäteen tavoitteeksi ja konkreettiseksi rukousaiheeksi, että ensimmäisen lukuvuoden aikana opiskelijoita olisi 18. Luvulla ei sinänsä ole mitään syvällisempää merkitystä, mutta on ollut hienoa nähdä, kuinka Jumala on siunannut tätä ensimmäistä Urheilulinjaa tarkalleen sillä opiskelijamäärällä, jota pyydettiinkin. Suurin osa opiskelijoista ovat niin sanottuja kuntourheilijoita niin joukkue kuin yksilölajienkin parista. Ryhmään mahtuu myös muutama kilpatasolla kilpaileva urheilija. Heille onkin merkinnyt erityisen paljon se, että ovat Urheilulinjan aikana voineet jatkaa aktiivista ja tavoitteellista harjoittelemista ja kilpailemista. Heille on kuitenkin ollut hyvin tärkeä yhteisöllinen ja hengellinen tuki, jonka ovat vuoden aikana saaneet muilta Urheilulinjalaisilta.

Tämä yhteisöllinen ja hengellinen tuki onkin ollut tärkeä jokaiselle Urheilulinjalaiselle. Opiskelijoilla on erilaiset kuntotasot ja tavoitteet tulevaisuudelle. Silti koko vuoden yhdistävä tekijä on ollut usko ja urheilu. Jo mainittujen lajien lisäksi opiskelijat ovat päässeet tutustumaan ja harjoittamaan mm. tennistä, pingistä, sulkapalloa ja juoksua. Lisäksi vuoden aikana opiskelijat ovat päässeet järjestämään ja ohjaamaa erilaisissa liikunta ja urheilutapahtumissa. Yhteistyössä on toiminut esimerkiksi seurakunnat ja kaupunki.

Ensimmäinen lukuvuosi on ollut tähän asti kaiken kaikkiaan menestys. Kesäkuun ensimmäinen päivä on lukuvuoden viimeinen päivä, jonka jälkeen opiskelijat jatkavat eri tehtävissä ympäri Suomea. Jotkut opiskelijat kantavat vastuuta erilaisista vastuutehtävistä kristillisessä urheilutyössä, kun taas jotkut jatkavat opiskeluja muualla, jatkavat aktiivista kilpailemista tai ihan muun alan töitä. Jokainen on kuitenkin vuoden aikana päässyt kokemaan mitä ja minkälaista kristillinen urheilutyö on, sekä kehittämään itseään kokonaisvaltaisesti, eli hengellisesti, henkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti.

Syksyllä 2018 alkaakin seuraava lukuvuosi, jonne haku on jo käynnissä! Lisätietoa www.sro.fi/urheilulinja