Seurakuntien jalkapallon SM-turnaus

Julkaistu: 24 heinäkuun, 2019

Team KRIK Espoo / Tampere 13.7.2019

Seurakuntien jalkapallon SM-turnaus järjestettiin tänäkin vuonna Tampereella. Lauantaina 13.7. aamulla lähdimme lyhyen alkurukouksen jälkeen kohti Pyynikin stadionia Team KRIK Espoo-joukkueella, joka koostui pelaajista kuudesta eri kansallisuudesta – suurin osa turvapaikanhakijoita. Talven ja kevään pelailun pohjalta olisi toinenkin joukkue saatu kasaan, mutta kuljetus- ja muut resurssit eivät sitä mahdollistaneet. 

Tänä vuonna joukkueita oli saapunut paikalle kuusi, kaksi Helsingistä, kaksi Tampereelta, yksi Huittisista ja Espoosta. Kolme ensimmäistä ottelua joukkueemme pelasi loistavasti, kolme voittoa 2-0, 3-2 ja 3-0. Sitten tuli 0-2 tappio tämänkin vuoden ennakkosuosikille, isäntäjoukkue St Playersille Tampereelta. Kuitenkin jo tässä vaiheessa varmistui finaalipaikkamme, joten viimeiseen otteluun pääsimme pelaamaan täysin ilman paineita. Osa vähemmälle peliajalle jääneet saivat tässä pelissä enemmän vastuuta ja loukkaantuneet saivat yhden tarpeellisen huilivuoron. Tästä ottelusta tuli tappio, mutta tämä e vaikuttanut sijoitukseemme alkulohkon jälkeen. Olimme alkulohkon kakkosia ja pääsimme siis turnauksen finaaliin. 

Finaalissa pelasi St Players ja KRIK Espoo. Peli alkoi melko tasaisena, mutta vastustaja onnistui siirtymään 1-0 johtoon vapaapotkusta. Kova yritys ja tiukat tilanteet aiheuttivat molemminpuolisia rikkeitä ja tunteet lämpenivät ottelun edetessä. Vastustajat siirtyivät ensimmäisen jakson lopulla rangaistuspotkusta 2-0 johtoon. Turhautumisen seurauksena joukkueemme koko turnauksen erinomaisesti pelannut maalivahtimme sai hieman yllättäen nopeaan tahtiin kaksi keltaista korttia ja joutui jättämään pelikentän. Myös toinen pelaajistamme sai hetkeä myöhemmin protestoinnista punaisen kortin vielä ensimmäisen jakson lopulla.  Ottelun käänne ja ratkaisu oli tapahtunut, valitettavasti tuollaisella tavalla.

Puoliajalle mentiin tamperelaisten johdossa 3-0. Joukkueemme kokosi rivinsä hienosti vielä toiselle puoliajalla, jossa loimme monta hyvää hyökkäystä kahden pelaajan vajauksesta huolimatta. St Players pääsi kuitenkin rankaisemaan muutamasta vastahyökkäyksestä ja peli päättyi lopulta St Playersin 5-0 voittoon. 

Turnauksen paras joukkue voitti. Reilut kättelyt ja palkintojenjako molemminpuolisine taputuksineen päätti pitkän turnauksen kuitenkin positiivisissa tunnelmissa. Ehkä ensi vuonna on KRIKin vuoro voittaa mestaruus.

Nuoret pelaajamme saivat taas ottaa vastaan sekä onnistumisia että pettymyksiä, joihin molempiin ovat jo tottuneetkin. Yhteinen jalkapalloilu jatkunee kesän jälkeen syksyllä, vaikka osallistujissa tapahtuu koko ajan muutoksia. Jotkut muuttavat pitkään odottaman oleskeluluvan saatuaan toisille paikkakunnille, jotkut siirtyvät kuka minnekin kielteisten päätösten jälkeen jne.  

Kokoontumiset yhteiseen jalkapalloiluun ovat vuosien varrella olleet antoisia ja merkityksellisiä niin fyysisestä, henkisestä kuin hengellisestäkin näkökulmasta. Monet ovat jalkapallon kautta saaneet uusia ystäviä. Useat ovat myös löytäneet ystävyyssuhteiden kautta tiensä seurakunnan yhteyteen ja myös uskon Jeesukseen. Tästä kaikesta olemme kovin kiitollisia!

Jonas, KRIK Espoo coach