Oman elämänsä juhavähäsarja

Julkaistu: 2 toukokuun, 2020
Kirjoittaja: Jenni Sisto

Ihailen Juha Vähäsarjan kykyä kirjoittaa napakoita, armollisia ja elämänmakuisia hartaustekstejä. Joka päivä lupaus kantaa -kirja (Perussanoma 2010) on elämäni parhaita heräteostoksia. Vuoden jokaiselle päivälle karkauspäivä mukaan lukien löytyy evästä elämään, ja vuoden loputtua voi taas aloittaa kirjan uudelleen alusta. Oman kappaleeni useampi sivu on taitettu kulmastaan hiirenkorvalle ja joku sivuista on jo irtoamispisteessä.

Minä haluaisin olla tekstintekijänä oman elämäni juhavähäsarja… Ymmärrän kyllä, että oma paikka on jokaiselle paras. Johonkin pisteeseen päästäkseen se joku toinen on kulkenut tien, jota siihen pisteseen pääseminen edellytti, eikä minusta ole toisen tien kulkijaksi. Oma tie on minulle paras.

Ensimmäisessä Samuelin kirjassa nuori Daavid lähtee kohtaamaan Goljatia kaksintaisteluun, ja kuningas Saul varustaa hänet omilla varusteillaan: ”Saul puki Daavidin ylle oman sotapaitansa, pani pronssikypärän hänen päähänsä ja puki hänen päälleen haarniskan.” (1.Sam. 17:38) Ja sitten nuori Daavid kohtasi filistealaisen voitokkaasti oman elämänsä kuningassaulina…. No ei.

”Daavid sitoi vielä miekan vyölleen. Mutta näissä varusteissa hän ei pystynyt kävelemään, sillä hän ei ollut koskaan ennen käyttänyt sellaisia. Daavid sanoi Saulille: ”Minä en voi näissä edes kävellä. En ole koskaan käyttänyt tällaisia.” Ja Daavid riisui ne yltään. Daavid otti sauvansa, valitsi joenuomasta viisi sileää kiveä ja pani ne paimenlaukkuunsa, jossa hän piti tavaroitaan. Sitten hän lähti linko kädessä astumaan kohti filistealaista.” (1. Sam. 17:39-40). Ja kuinkas sitten kävikään? Vastaus löytyy kohdasta 1. Sam. 17:45-50. (Vuoden 1992 käännös vastaa tässä kohdassa myös siihen kysymykseen, mikä jääkiekkojoukkue mainitaan Raamatussa).

Pohdittavaksi:

Jos kulkeminen käy mahdottomaksi ja kantamasi sotapaita ja haarniska tuntuvat raskailta ja epäsopivilta, onko mahdollista että kuuluvatkin kuningas Saulille eivätkä sinulle?

Jos näin on, mistä joenuomasta löydät omat linkokivesi?