Näistä levyistä en luovu

Julkaistu: 18 huhtikuun, 2020
Kirjoittaja: Jenni Sisto

Olen kuunnellut hengellistä radiokanavaa läppärin välityksellä, koska kyseinen kanava ei kuulu perinteisestä radiosta. Päivänä muutamana huomasin, että nettiselain oli päättänyt estää sisällön. Rukoilu, klikkailu tai selaimen sulkeminen ja uudelleen avaaminen eivät auttaneet eikä tekninen osaamiseni riittänyt muuhun. Kuuntelu ei onnistunut myöskään kännykän kautta.

Jotain hengellistä musiikkia silti kaipasin… Ajattelin ottaa selvää, mitä omasta cd-levyhyllystä löytyisi. Jo ensimmäinen löytö oli harvinaisuus: omistuskirjoituksella varustettu KaTuMa demo keväältä 2001. Hassua, miten musiikkia kuunnellessa kuulee sekä musiikin, että muistaa sen elämäntilanteen, jossa musiikkia aiemmin kuunteli… Niin lupsakkaa! Palautti mieleen mukavia muistoja omalta abikeväältä.

Exit-yhtyeen Keskeneräinen -levyä kuunnellessa tuntui siltä kuin olisin ollut taas lukiolainen ja uunituore kristitty. Sekin oli hyvää aikaa!

Juha Tapion Tuulen valtakunta – kuuntelin aikanaan monta, monta, monta kertaa. Oli niin ihana! Ja on tietysti edelleen.

Vonda Shepardin Songs from Ally McBeal – lukioajan suosikkisarjan äänimaailmaa, elämäniloa ja tulevaisuudenuskoa. Mutta olikos tämä nyt sitä hengellistä musiikkia? Ainakin sanoitukset oli syytä analysoida tarkkaan…

Sitten oli vielä cd-levylle tallennettu opetuspuhe Jeesuksen vertauksista. Tätä kuunnellessa mieleen palautuvat ne hetket, kun sain muiden nuorten aikuisten kanssa kokoontua kuulemaan Jeesuksesta – vähän kuin itsekin olisin päässyt alkuperäisten kuulijoiden kanssa vuorenrinteille tai niityille kuulemaan Jeesuksen itsensä opettavan. Kuin olisin oman arjen keskellä päässyt osaksi opetuslasten joukkoa. Miten innostavaa se oli!

Joten kiitos toimimaton nettiselain, normaalioloissa tätä listausta ei koskaan olisi syntynyt. Lyhyt hetki mukavia muistoja ja kiitollisuus siitä, että tänään en enää ole siellä jossakin vaan saan tänään olla tässä.

Ennen kaikkea kiitos Sarza, Kaarina, Tuomo, Matti-Pekka, Pekka, Anna-Mari, Juha, Vonda, Ilkka ja muut levyntekoon osallistuneet! Annoitte minulle niin paljon hyviä hetkiä, iloa ja sanat, joiden kautta etsiä, kysellä, löytää, ihmetellä ja elää omaa uskoa todeksi. Näistä levyistä en luovu. Ja vaikka joskus luopuisinkin, jälki jäi sydämeen. Kiitos.