Lomalle lompsis

Julkaistu: 14 kesäkuun, 2021
Kirjoittaja: Jenni Sisto

Ennen lomalle lähtöä on hyvä järjestellä työpöytä siistiin kuntoon, niin on mukava palata taas tauon jälkeen töiden pariin. Lehdestä kannattaa myös leikata talteen elämyksellinen kesän to do -lista: miten sitä muuten tulisi tanssittua paljain varpain kesäsateessa, yövyttyä ulkona, käytyä linturetkellä tai pujotettua ahomansikoita heinänkorteen?

Sukulaisvierailut ja niiden järjestämiseen liittyvät kalenterisulkeiset kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin, niin kaikkien menot voidaan ottaa tasapuolisesti huomioon. Kun kesällä kerrankin on aikaa, sovitaan että tänä vuonna varmasti maalataan ne kesämökin pihakalusteet ja korjataan se vanha laituri. Itse kunnostaminen ja korjaaminen tuo tekijälleen merkittävästi onnistumisen iloa, eikö vaan!

Eikä itsensä kehittämistä sovi kesäaikanakaan unohtaa: hauskaa on, jos pystyy loman aikana opettelemaan jonkun uuden taidon. Ukulelella soitettu Kesäillan valssi tekee varmasti vaikutuksen, kun somekanavissa toivottelee tutuille hyvät juhannukset.

Ullakkovarasto on hyvä siivota, onhan kesällä aikaa. Elämyksellisyyttä lomailuun saa, jos pesee matot tänä vuonna itse perinteikkäästi juuriharjaa apuna käyttäen. Ja jotta koko kesäloma ei menisi ihan pelkkään oleiluun ja loikoiluun, kannattaa ilmoittautua mukaan erilaisille kädentaitokursseille. Ja miksei vaikka ohjaamaankin, parhaitenhan sitä itse oppii, kun saa olla opettamassa muita.

Aikainen lintu madon nappaa, joten jo hyvissä ajoin ennen arkirytmiin palaamista kannattaa mennä ajoissa nukkumaan ja nousta kukonlaulun aikaan ylös. Ennen muiden perheenjäsenten heräämistä on päivän paras hetki vaikka lukea jotain kehittävää kirjaa – tai opiskella espanjaa tai esperantoa verkkokurssin välityksellä.

Rentouttavaa (?) kesäaikaa itse kullekin!

Pohdittavaa:

Human being vai human doing, kummin päin se englannin kielessä menikään…… Keskustellessaan Mooseksen kanssa Jumala ilmoitti nimekseen ”Minä olen se joka olen”. Millaiseen kesänviettoon tämä Jumalan nimi meitä Jumalan kuvaksi luotuja ihmisiä ohjaa?

5. Moos 31:8