KRIKille SM-kultaa spikeballissa!

Julkaistu: 28 elokuun, 2018

Historiallisesti ensimmäinen roundnet (spikeball) turnaus pelattiin lauantaina 25.8.2018 Tampereella Nalkalan puistossa. KRIK Finlandia edustaneet veljekset Kari ja Kosti Kyläinpää ovatkin ensimmäisiä SUOMEN MESTAREITA tässä uudessa lajissa! Turnauksessa oli 9 joukkuetta ja 18 pelaajaa. Suurin osa joukkueista oli nimetty pilke silmäkulmassa, kuten firmus bros tai mo-stache, mo problems, jotka sijoittuivat turnauksessa 3. ja 2. sijoille. 2 vs 2 pelit pelattiin 21 pisteeseen asti. Pelit pelattiin paras kolmesta, mutta finaali paras viidestä järjestelmällä.

Tässä SM-kultaa voittaneen Kari Kyläinpään mietteitä:

Turnaus alkoi kymmeneltä aamulla. Haastavien aamu olosuhteiden (lyhyemmän yön) mutta myös aamu kasteesta liukkaan nurmikon vielä vallitessa, KRIK aloitti turnauksen heti toiseksi tiukimmalla ottelulla Firmus bros joukkuetta vastaan. Hikisten kolmen erän ja tiukan voiton jälkeen karu totuus iski päin naamaa. Oltiin ajateltu tulla viettämään rento pelailun täyteinen päivä Tampereelle. Eikä uuden lajin tasosta ollut mitään hajua, mutta seuraavat vajaa 8 tuntia tulisivat olemaan todella hikiset. Toinenkin peli venyi heti kolmanteen erään ja voitto oli lähes yhtä suuren työn takana. Lopulta voitimme oman lohkon 3-0. Joka ikinen erä alkulohkossa oli työn takana. Meidän lohko oli keskiarvoltaan hieman tiukempi verrattuna turnauksen toiseen lohkoon.

Onneksi tämän jälkeen oli hieman helpompaa, koska olimme voittaneet lohkon. Saimme pudotuspeleissä hieman kevyempiä toisen lohkon perän pitäjiä. Puolivälierä purjehdittiinkin läpi kahdessa erässä. Kuten myös välierä, vaikkakin hiukan haastavammat erät olivatkin. Tässä vaiheessa meidän peli toimi jo todella hyvin yhteen.

Sitten vastaan tulikin finaalissa edeltä mainittu mo-stache, mo problems. Kuten monella muulla joukkueella, nimi oli humoristinen ja viittasi mm. miesten viiksiin. Joillakin joukkueilla oli myös hieman humoristisia asukokonaisuuksia, mutta ei mitään mikä olisi estänyt yllättävänkin kovaa urheilullisuuden tasoa turnauksessa. Ei oltu kertaakaan pelattu heitä vastaan. Tiedettiin, että he tulivat finaaliin kanssa täydellä voitto putkella. Sen verran mitä oltiin ehditty scoutata ja jutella, tiedettiin että atleettinen parivaljakko on vastassa.

Finaali alkoi vahvasti. Minun ja Kostin yhteispeli toimi kivasti. Voitettiin kaksi ensimmäistä erää ja tilanne oli vahva 2-0. Sitten kevennettiin hieman ja yritettiin antaa rennomman pelin viedä loppuun, mutta vastustajien urheilullisuus ja kilpailuhenki nousi uudelle tasolle ja ennen kuin tajuttiin mitä kävi, kahden tiukan erän jälkeen peli olikin erissä 2-2. Viimeinen erä ratkaisisi mestaruuden.

Olimme tässä vaiheessa molemmat jo pitkän päivän jälkeen aika poikki. Oltiinkin naurettu yhdessä, että sehän olisi kiva, kun mentäisiin tällä tavalla pitkän 5 erän kautta. Viimeinen erä käynnistyi todella tiukkana, mutta lopussa tilanne oli 16-19 vastustajalle. Vastustaja aloitti seuraavan pisteen syöttö virheellä. Tämän jälkeen Kosti vapautti täyden piilevän potentiaalinsa ja teki muutamia yllättäviä ratkaisuja ja yhtäkkiä oltiinkin tilanteessa 20-20. Kosti, joka lopuksi järjestäjien toimesta epävirallisesti nimitettiin turnauksen MVPksi, oli kyllä meidän joukkueen kulmakivi entisen jalkapalloilijan melkein friikillä atleettisuudella ja huikealla pallosilmällä. Seuraavaksi tapahtui kaikille meille turnauksen kohokohta. Seuraavasta pisteestä taisteltiin mieletön palloralli, joka oli yksi turnauksen pisimmistä. Yksi katsoja sanoikin, ettei melkein hengittänyt sen aikana. Pitkä palloralli päättyi vastustajan huonoon syöttöön.  Juhlittiin sitä melkein kuin mestaruutta. 21-20. Kahden erolla piti voittaa. Voitettiin kuin voitettiinkin seuraava pallo ja sen mukana ihka ensimmäinen suomen mestaruus tässä hauskassa, mutta yllättävänkin rankassa lajissa.

Eli voitettiin  kaikki 6 peliä, suurin osa todella tiukkoja. Erät turnauksessa olivat 13-4, mutta pisteet paljon tiukempia, kuten finaalissakin. Turnaus oli mielettömän hauska kokemus. Kyseessä on uusi laji ja monet pelaajat tunsivat toisiaan ja tapahtumassa vallitsi huumorin ja kaveruuden ilmapiiri. Kaikki olivat sitä mieltä että jatkumohan tästä tehdään!

Roundnet Finland löytyy instagramista ja Facebookista. He järjestivät turnauksen ja heiltä voi ostaa spikeball settejä. Mikäli laji on vieras, sieltä löytynee varmasti myös video materiaalia turnauksesta myöhemmin. Nettisivujen päivitys löytyy tästä: www.roundnet.fi/tapahtumat/2018/7/31/roundnet-sm-2018

Titteli ja voitto ei ehkä ole niin eeppinen kuin se miltä se kuulostaa, koska kyseessä on pieni nouseva laji. Onhan se kuitenkin hienoa kutsua itseään ensimmäiseksi suomen mestariksi lajissa ikinä. Ehkä hienompaa on se, että KRIK oli edustamassa tuollaisessa uudessa pikku lajissakin. Ehkä tulevaisuudessa ainakin Spikeballin historiaan on pysyvästi kaiverrettu KRIKin nimi.