KRIK Kalevan kisoissa 20.7.2018

Julkaistu: 24 heinäkuun, 2018

Viikonloppuna kisattiin mestaruuksista Jyväskylässä järjestetyissä Kalevan kisoissa. Suuri yleisurheilujuhla keräsi sankoin joukoin yleisöä ja Suomen parhaita urheilijoita. KRIK Finland antoi oman panoksensa kisatunnelmiin, kun perjantai-iltana rauhoituttiin kilpailujen jälkeen iltahartauteen. Järjestelyistä vastasi Krikin kilpaurheiluosasto ja juontajana toimi Jatta Salmela. Harmaat pilvet kiersivät kisa-alueen ja hartautta saatiin viettää lämpimässä kesäillassa.

Pieni kesäteatteri tarjosi luonnon kauniit ja rauhalliset puitteet hartaudelle. Kiitollisuus ja meidän jokaisen arvokkuus Jumalan lapsina olivat kantavina teemoina illassa. Pääpuhujana oli kestävyysjuoksija ja viime vuoden 10 000 metrin suomenmestari Saara Nikander, joka joutui tänä vuonna jättämään kilpailut väliin jalkavaivojen takia. Saara jakoi avoimesti haastavia ja pysäyttäviä vaiheita urheilu-uransa varrelta ja osoitti elävästi, kuinka Jumala oli johdattanut häntä yhä vahvemmin läheisyytensä.

”En pystynyt noudattamaan mitään harjoitusohjelmia, koska niissä oli mielestäni liian vähän tekemistä” kuvaa Saara vaihetta, jolloin urheilu oli mennyt liian pitkälle. Treenit ja koulu veivät kaiken ajan. Jumala kuitenkin otti ohjat käsiinsä ja rukousten myötä usko nousi vahvemmin osaksi Saaran elämää. Saara ymmärsi, ettei hänen urheilusuorituksensa määritä hänen arvoaan. ”Suomenmestaruuksia voittamalla ei
taivaaseen mennä.” Voitostaan Saara antaakin kaiken kunnian Jumalalle. Hän kertoo, kuinka saa nykyään kokea olevansa Jumalan lapsi ja tietää kulkevansa Hänen johdatuksessaan. ”Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet jumalan lapsen nimen ja hänen lapsiaan me myös olemme”. (1. Joh. 3:1) Lisää Saaran ajatuksia voi kuulla Krikin tuoreimmasta vlogipäivityksestä.

Tilaisuuden jälkeen kesäteatteri täyttyi vielä iloisesta porinasta, kun paikalle saapuneet tutustuivat toisiinsa ja jakoivat kuulumisia. Jumalan rakkaus oli illassa vahvasti läsnä. Kaikki saivat varmasti jotain kotiin vietävää.