Kehon ja mielen huoltoa

Julkaistu: 15 tammikuun, 2020

KRIK Sastamalan uutena toimintamuotona alkaa keväällä 2020 Virsiliikuntapiiri, jonka ohjaajana toimii Heidi Laamanen.

Viialassa syntynyt ja nykyään Sastamalassa asuva Heidi Laamanen on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Vaikka hänellä ei ole liikunnallista peruskoulutusta, on hän aina ollut liikunnallinen. Kouluajan läheisin laji oli korkeushyppy ja muu yleisurheilu. Myöhemmin hän on ajautunut tanssin pariin ja on harrastanut ja opettanut flamencoa nyt jo yli 20 vuotta.

Heidin lapsuudenkoti oli uskovainen ja sitä kautta hänen tuli käytyä kristillisillä leireillä lapsena ja nuorena. Nykyään hän on mukana Tanssiteatteri Valkian toiminnassa ja ennen tätä Heidi on toiminut tanssijana Lasse Heikkilän Suomalaisessa messussa. Tällä hetkellä Heidi toimii myös Gospel-lattariohjaajana.

Sattuman kautta Heidi ohjautui Sastamalan opiston jumpparyhmien ohjaajaksi. Vapaa-ajalla kuunnellessaan Samuli Edelmanin virsilevyjä Heidillä syntyi ajatus siitä, miten virsiä ja hengellistä musiikkia voisi käyttää jumpan tai ylipäätään ohjatun liikunnan taustalla. ”Minua puhuttelee mahdollisuus tai yritys löytää liikkeitä, joilla tulkita musiikin sanomaa. Samalla tavoitteena on huoltaa sekä kehoa että mieltä”, Heidi toteaa.

KRIK Sastamalan Virsiliikuntapiiri starttaa Kaukolan kylätalolla (Kaukolantie 133, 38210 Sastamala) 14.2.2020 klo 18-19, osallistumismaksu 2€/hlö.