Hän on ylösnoussut!

Julkaistu: 1 huhtikuun, 2018
Kirjoittaja: Nina Iljala

Viimeisestä tekstistä onkin kulunut jo pidempi tovi. Tietokoneeni sanoi alkuvuonna sopimuksensa irti, ja tekniikasta ymmärtämättömälle tietokoneen osto on melkomoinen suoritus. Töissä ja koulussa tulee sen verran paljon näyttöä tuijoteltua, että olen huomannut pohtivani onko kotiin konetta syytä ostakaan.

Somesurffailulta vapautuneella ajalla olen ehtinyt lukea Bo Giertzin Kalliopohjan sekä Eric Metaxasin kirjan joka kertoo Bonhoefferin elämästä. Ja läjän Aku Ankan seikkailuja! Vahva suositus kaikille näistä 🙂 Mutta tänään halusin istahtaa näppäimistön ääreen ihmeellisen sanoman äärelle.

Tänään pääsiäissunnuntaina juhlimme kristikunnan kauneinta ja tärkeintä juhlaa. Tänään saamme pysähtyä sen ihmeen äärelle, että hauta on tyhjä. Jeesus on ylösnoussut, totisesti ylösnoussut! Kuolema ei saanutkaan viimeistä sanaa. Valo loistaa pimeydessä, eikä pimeys ole saanut sitä valtaansa! (Joh. 1:5)

Mikä riemu, mikä toivon sanoma jokaiseen elämän päivään, voiton ja tappion hetkiin. Kuinka Hänen armonsa riittää, Hänen rakkautensa kantaa. Ristin juureen saa pysähtyä ihmetyksen vallassa. Siellä ei ole kyse omista voimista, ei ponnisteluista, ei suorituksista, ei tehokkuudesta. Ristin juurella on kyse Jeesuksen Kristuksen työstä, Hänen sanoistaan: se on täytetty.

Kuluneen kuukauden aikana olen keväisestä auringonvalosta innostuneena ja pääsiäistä odotellessani istuttanut niin rairuohoa kuin muitakin siemeniä. Ensimmäisten versojen noustessa tummanpuhuvan mullan keskellä olen pohdiskellut Markuksen evankeliumin tekstiä itsestään kasvavasta viljasta. Kuinka elämässä useinkin huomaan toteavani, että asiat ovat oman ymmärrykseni ulottumattomissa.

”Jeesus sanoi: ”Tällainen on Jumalan valtakunta. Mies kylvää siemenen maahan. Hän nukkuu yönsä ja herää aina uuteen päivään, ja siemen orastaa ja kasvaa, eikä hän tiedä, miten. Maa tuottaa sadon aivan itsestään, ensin korren, sitten tähkän, sitten täydet jyvät tähkään. Ja heti kun sato on kypsynyt, hän lähettää sirppinsä, sillä korjuun aika on tullut.” (Mark. 4:26-29.)

Tuon sanoman äärellä saa levätä, nukkua yönsä ja herätä uuteen päivään. Taivaan Isän taskuun menemisemme ja tulemisemme.

Siunattua ja levollista pääsiäistä!

Toivottaa Nina Joensuun hankien keskeltä.