Älkää peljätkö, se on täytetty

Julkaistu: 31 maaliskuun, 2021
Kirjoittaja: Jenni Sisto

Otsikon sanat tuntuvat lohduttavilta hämärässä museon aulassa, jossa panssarilasin takaa tuijottaa sapelihammaskissa tai muu hurja peto. Se on täytetty – siis pelko pois!

Älkää peljätkö. Enkelin ensimmäiset sanat jouluyönä kedon paimenille. ”Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa”. (Luuk. 2:10-11, vuoden 1938 käännös)

Se on täytetty. Runnellun Vapahtajan sanat ristillä pitkäperjantaina. ”Kun Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: ”Se on täytetty”, ja kallisti päänsä ja antoi henkensä.” (Joh.19:30, vuoden 1938 käännös)

Älkää te peljätkö. Enkelin sanat naisille pääsiäisaamuna Jeesuksen haudalla. ”Älkää te peljätkö; sillä minä tiedän teidän etsivän Jeesusta, joka oli ristiinnaulittu. Ei hän ole täällä, sillä hän on nousuut ylös, niinkuin hän sanoi. Tulkaa, katsokaa paikkaa, jossa hän on maannut.” (Matt. 28:5-6, vuoden 1938 käännös)

Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi, todetaan ortodoksisessa pääsiäistroparissa.

Älkää peljätkö. Se on täytetty.

Riemullista pääsiäisaikaa kaikille!