Kirjoittajasta

Julkaistu: 7 joulukuun, 2017
Kirjoittaja: Nina Iljala

Kirjoittajasta

Olen Nina, 29-vuotias fysioterapeutti. Tällä hetkellä asun Helsingissä, juureni ovat ympäri Suomea ja Suomen ulkopuolellakin olen ehtinyt asua. Olen töissä ja opiskelen samanaikaisesti kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa. Kirjoitan KRIKin sivuille blogia uskosta, liikunnasta, ilosta – kokonaisvaltaisvaltaisesta elämästä kristittynä ihmisenä.

Itselleni usko on elämän syvin tukirakenne, toivon tuottaja, kallio jolla seison tuulessa ja tuiskussa, myrskyssä ja kevätsäässä. Liikunta on ollut vuosia osa elämääni ja usein varsin tärkeässä roolissa – käytän liikkumiseen paljon aikaa arjessani. Erityisesti liikkumisessa kiehtoo uusien taitojen oppiminen, itsensä haastaminen ja yhteys toisiin ihmisiin.

Blogissa haluan avata ajatuksiani ja peilata keskusteluja, joita olen vuosien varrella uskoon ja liikuntaan liittyen käynyt. Ihminen psyko-fyysis-sosiaalisena kokonaisuutena on monimutkainen ja kehossamme on upeita äärimmäisen hienorakenteisia yksityiskohtia (esimerkiksi jos tutustuu solufysiologiaan tarkemmin). Olo kuin olisi ihmeen äärellä. Toisaalta samanaikaisesti olemme heikkoja, rikkinäisiä ja täysin sen varassa, että Kristuksen armo ja rakkaus meitä kantavat.

Haluaisin erityisesti taistella tämän päivän ulkonäkö- ja suorituskeskeisyyttä vastaan, joka liikunnan maailmassakin valitettavasti vallitsee. Pyrin tuomaan esille sitä, kuinka parhaimmillaan kristittynä liikkuminen mahdollistaa yhteyden ja yhteisön: tutustumisen uusiin ihmisiin ja aidosti elämän jakamisen toinen toistemme kanssa.